Menu icoMenu232White icoCross32White

Home page images

Edit

Home page imagesBanner with text, buttons or newsletter subscription

Edit
Seattlei Magyar Iskola Gyermekprogram 2022-23 I. Félév
Saturday, September 10, 2022 at 9:00 AM PDT

Information

9h: Bóbita Játszócsoport: magyar nyelvű foglalkozás 3 év alatti gyermekek és gondozóik részére. A játszócsoport célja a gyermekek korai anyanyelvi fejlesztése és közösségi szocializációja. Az 1 orás foglalkozás –amely gondosan összeválogatott magyar mondókák, gyermekdalok, ölbéli játékok füzére–, a szülők aktív részvételével zajlik, minőségi, interaktív együtt töltött időt biztosítva a gyermekek és gondozóik számára. A Bóbita csoport kiváló kapcsolódási felületet biztosít a magyar közösséghez a vegyes családok nem magyar anyanyelvű tagjai számára is.

9am: Bóbita Hungarian Playgroup is a Hungarian program for children under 3 and their caregivers. The sessions follow a carefully crafted sequence of Hungarian nursery rhymes, children’s songs and games with active parent participation. The Bóbita Playgroup serves as an excellent interface for non-Hungarian-speaking family members in interethnic families to connect with the larger Hungarian community.

11am: Ovis csoport / Pre-K & Kindergarten group: 3 és 6 év közötti gyerekek részére jött létre ez a csoport, melynek fő feladata a játékos iskolaelőkészítés. A csoport célja, hogy a gyerekek megismerjék, és megszeressék a magyar nyelv alapjait, kreatív, játékos feladatokon keresztül ismerkedjenek meg a hagyományokkal, a magyar szokásokkal, szerezzenek új barátokat. Ebben a csoportban főleg a kézművességen, a kreativitáson, a jókedven van a hangsúly.

This group is designed for kids ages 3-6 and is focused on playful activities for early literacy development.
Through a variety of creative activities and playful interactions, the children become more familiar with the building blocks of the Hungarian language as well as our traditions and cultural heritage as they make new Hungarian American friends! The hour is full of crafts and we have a joyful time!

11am Iskolai csoportok / School-age groups

6 éves kor fölött a gyerekeket koruknak megfelelően 3 különböző osztályban helyezzük el. Children who attend 1st grade and up are placed into one of three groups.

A kisebb, 6-7 éves gyerekek az első osztályban a magyar abc-vel, az olvasással, írással ismerkednek meg, itt a fő célunk az, hogy megismerjék, és megszeressék a magyar nyelven olvasást, ezért sok mesével és játékos feladattal várjuk őket.

A második osztályban a 8-9-10 éves gyerekek számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy magyar szókincsüket fejlesszék, a magyar nyelvtan és irodalom rejtelmeiben elmerüljenek, a magyar szokásokat és hagyományokat minél jobban megismerjék.

A harmadik osztályban a 10 évnél idősebb gyerekek magyarságismereti oktatásban részesülnek, a történelmi-, a földrajzi-, és néprajzi elemekkel színesített tananyag biztosítja számukra, hogy a magyar nyelvvel és kultúrával minél behatóbban megismerkedjenek.

School-age kids are divided into three groups for their one-hour Hungarian class.

First graders ages 6-7 start learning the Hungarian alphabet and become familiar with conventions of spelling and reading. Through stories and playful activities, we learn to read and write together!

Our second group is for 8-10-year-olds who can read Hungarian words. Our focus at this level is on vocabulary development and immersion into the marvels of Hungarian grammar and literature. We also deepen our understanding of Hungarian customs and traditions.

For students ages 11 and up, our curriculum, which includes Hungarian history, geography and ethnography, ensures that their developing curiosity about Hungarian culture and language is satisfied. 

Contacts

Event dates

Start
Sep 10, 2022, 9:00 AM PDT

Location

Mercer Island United Methodist Church, 7070 SE 24th St, Mercer Island, Washington, United States, 98040

Share this page

Online payment

All online payments are protected by 3D-Secure.